skip to Main Content

8 oktober De Special Obstacle Run

We kregen een tip om eens mee te doen aan de Obslacle Run speciaal voor mensen met een beperking die voor de tweede keer gehouden werd in Nieuwegein. Na enige twijfel (is het nou leuk om met z’n allen door koud water en modder te ploeteren…?) besloten we, aangestoken door het enthousiasme van ervaringsdeskundigen, het toch een keer te gaan proberen.
Met z’n vijftienen reden we, gekleed in oude, strak zittende kleding en een tas met handdoek en droge warme kleding, naar het obstacle-terrein.
We vonden het allemaal erg spannend maar we werden hartelijk ontvangen en met een warming-up op muziek, startten we in groepjes. We namen elkaar bij de hand en namen de eerste eenvoudige obstacles. De moeilijkheids graad werd steeds verhoogd. Maar samen namen we ze bijna allemaal. Als je echt niet durfde, hoefde het niet maar niemand haakte af. Ook degenen die niet mee wilden doen, liepen met ons mee en namen nog een “droge” hindernis. We hielpen elkaar, namen de moeilijkste hindernissen, hadden heel veel plezier, werden nat, smerig, maar daardoor draaiden we onze hand nergens meer voor om. Grenzen werden verlegd en durfden we dingen die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. En daar gaat het om bij z’n Special Obstacle Run. Volgend jaar weer!
Bedankt zorgboerderij Griftenstein uit Utrecht voor de organisatie.