Ga naar hoofdinhoud

Activiteiten zaterdag

Dagactiviteiten op zaterdag

Kinderen vanaf een jaar of 10 kunnen 1 of 2 zaterdagen per maand deelnemen aan een boerderijdag op zaterdag. Het verschil met doordeweeks is dat op zaterdag alleen kinderen komen.

Op deze dagen is het van belang dat iedereen de juiste hoeveelheid aandacht krijgt. Dit   doen wij door een maximum in te stellen van 7-8 kinderen per zaterdag. De begeleiding  hangt af van de deelnemers. 1 op 1 begeleiding is mogelijk maar ook 1 op 4.

We houden zoveel mogelijk rekening met individuele interesses en mogelijkheden.
Het programma is gestructureerd zodat de kinderen de mogelijkheid krijgen om aan hun doelstellingen te kunnen werken.
Gezelligheid, veiligheid, respect en ruimte voor iedereen staan voorop!

Het dagprogramma is in principe het zelfde als doordeweeks. Natuurlijk aangepast op kinderen waarbij er veel meer speelmogelijkheden zijn;

Hutten bouwen in het hooi, spelen bij de dieren, varen tussen de weilanden, wandelingen maken waarbij je altijd spannende dingen tegen komt zoals weidevogels, bijzondere planten of zoetwaterkrabben. Vissen of zwemmen in de Hollandse IJssel, het kan allemaal.

Kroelen met een geit of rondjes buiten lopen met een kalfje, zien hoe een kuiken uit het ei komt en 1x per jaar helpen met koeien melken met een zelfgemaakte gourmet vooraf.