Ga naar hoofdinhoud

Activiteiten maandag, dinsdag en donderdag

Op maandag, dinsdag en donderdag bieden wij een gestructureerd dagprogramma voor volwassenen en jongeren met psychosociale problematiek, verstandelijke beperking of arbeids-reïntegratie.

Activiteiten

Het verzorgen van de dieren is een taak die dagelijks terug komt. Op deze manier leren de deelnemers van alles dieren en krijgen ze verantwoordelijkheid om voor ze te zorgen. Op de moestuin zaaien, planten en verzorgen we van alles.
Van wortelen tot spinazie. Van aardbeien tot tomaten en komkommers in de kas.

Zijn er groenten die klaar zijn om verwerkt te worden, dan worden deze meegenomen naar de keuken om er vervolgens een heerlijk lunchgerecht van te maken.

Na de lunch gaan we verder met het werk op de boerderij. In de werkplaats kunnen de deelnemers hun creatieve ideeën kwijt. Denk hierbij aan het maken van een houten uiltje of  het repareren van een fiets. Ook is het mogelijk om sportieve activiteiten te ondernemen zoals wandelen, fietsen, vissen, paardrijden.

Het is bij ons mogelijk om in groepen te werken maar ook individueel. Er is ook een mogelijkheid om schoolwerk op de zorgboerderij te maken. Hierbij wordt de deelnemer begeleid.

Op de zorgboerderij is er ook plaats voor stagiaires van o.a. de volgende opleidingen: MBO-maatschappelijke zorg en praktijkonderwijs.

Kijk voor onze beschikbare plekken op https://www.s-bb.nl/

20221201_141345 (1)
imgpsh_fullsize-768x1024B

Begeleidingsplan

Na een tweetal proefdagen wordt er een begeleidingsplan opgesteld. Hierin staan de individuele doelstellingen waar aan gewerkt wordt.

Elke dag wordt even kort geëvalueerd, complimenten gemaakt en vorderingen genoteerd. Regelmatig wordt er gecommuniceerd met het thuisfront. Bij de jeugd worden “Hoe ging de boerderijdag”-papier ingevuld. Een A4 met korte samenvatting voor thuis. Hierop staat wat er is gedaan en de stappen die gemaakt worden.

Afhankelijk van het aantal bezoeken wordt er regelmatig geëvalueerd over hoe het nu gaat en of de doelstellingen behaald zijn. Dit gebeurt met de ouders of verzorgers.

Arbeidsre integratie

Mensen die lang thuis zitten en willen terugkeren naar de arbeidsmarkt bieden wij hierbij begeleiding.
Er wordt gekeken naar de persoon, de mogelijkheden en de kansen.
Als de tijd daar is, wordt een persoonlijk stappenplan gemaakt, een POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan)
Vanuit onze boerderij wordt ook naar andere beschermde werkplekken gezocht en vanuit de boerderij begeleid.