Ga naar hoofdinhoud

Wat was het spannend!

Op woensdag 21 oktober 2020 was het zover; Reptielen op onze zorgboerderij!

Een presentatie is altijd leuk, maar nu wel een heel spannende. Er kwamen reptielen bij ons op bezoek!

Presentator Erwin begon met de reuzeslak, hij vertelde een leuk verhaaltje en een paar weetjes. Wisten jullie dat een reuzeslak zo groot kan worden als je onderarm? Dat vonden we allemaal erg interessant om te horen.
Iedereen mocht de reuzeslak vasthouden. Net zoals een ‘normale’ slak voelde het slijmerig.

Daarna kwam de baardagame aan de beurt. Hij popelde om ons gezelschap te houden. Eenmaal in het gezelschap liet Erwin zien hoe goed een baardagame ook stil kan zitten. Erwin heeft ons zelfs uitgedaagd een wedstrijd te doen met de baardagame. Daar waren we allemaal voor in! Hij kreeg nog wat te eten en we mochten hem ook allemaal vast houden. Een baardagame ziet er heel stekelig uit, maar de stekels voelen helemaal niet scherp, dat was wel een verrassing!

Daarna kwam de vogelspin. Een vogelspin kan gevaarlijk zijn, maar alleen in een situatie waarin de spin zich bedreigd voelt. Een vogelspin is een kwetsbaar dier, dus bleef het rustig in een doosje zitten. Erwin kwam bij iedereen langs om de vogelspin van dichtbij te laten zien.

De vogelspin ging weer veilig terug in een kist en toen was het tijd voor de tapijtpython. Een slang, de meeste vonden het gaaf, maar stiekem ook erg spannend. Erwin heeft een aantal dingen verteld over de slang, zoals dat hij na 1 week gaat vervellen als zijn ogen rood worden. Om en om mochten we de slang vasthouden.

Aan het einde van de presentatie kregen alle kinderen een mooie sleutelhanger van een vogelspin en een certificaat voor deelname aan de reptielenpresentatie als cadeau van Erwin.

Het was een geslaagde presentatie dankzij Exotus Serpenti!